Prešovčania v Belehrade v predstihu o osemfinále PVP

07.11.2008 Celý región

Prešov 7. novembra (TASR) - V netradičnom čase, o polnoci zo štvrtka na piatok, odišla z metropoly Šariša výprava hádzanárov Tatrana Prešov, hráči slovenského majstra vo svojom luxusnom autobuse nabrali kurz Belehrad.
V hlavnom meste Srbska ich čaká zápas roka a to meranie síl s Crvenou Zvezdou v štvrtom kole D-skupiny Ligy majstrov.
Zeleno-bieli, rovnako ako domáci, usilujú o postup do osemfinále PVP z konečného tretieho miesta. Na konte majú zatiaľ dva body za domáce víťazstvo 27:23 v 2. kole práve s Belehradom. Postupová matematika je podľa prešovského trénera Rastislava Trtíka jasná. "Dať viac než 23 gólov a nedostať viac než 28, " hovorí rodený Košičan. Veľa bude podľa neho záležať od psychiky. "Pripravme sa na veľmi búrlivé prostredie v hale. Niekto v tom zápase ľahne. Možno to budeme my, možno hostitelia. "
Kormidelníka Tatrana veľmi mrzia zranenia opôr Tumidalského a Radčenka. O neúčasti kapitána bolo rozhodnuté už skôr, v prípade rodeného Rusa rozhodol lekár mužstva až tesne pred odchodom. "Zbytočne by sme ho silili. Lebo aj tak, Saša, keď nie je rozohraný, robí chyby. Aj naposledy, keď nastúpil na zápas 'tvrdý', päťkrát vystrelil, z toho trikrát do blokov a založil protiútok súpera. V Belehrade nás čaká iný súper, než na akých sme zvyknutí. V slovenskej a českej extralige sme potrestaní za každú druhú, tretiu chybu, v Lige majstrov rad radom za každú. Receptom na úspech je hrať dobre v obrane, úspešná streľba a forma Kaminského. V Považskej Bystrici a naposledy doma s Novými Zámkami chytal famózne. Spoliehať sa budem aj na Pekára a zlepšujúceho sa Mikéciho. "
Neúčasť dvoch rozohrávačov Tumidalského a Radčenka nezaručuje tretej strednej spojke Michalovi Urbanovi belehradskú nomináciu práve na tento post. Aj keď na ňom v stredajšej generálke proti Novým Zámkom aj niekoľko minút hral a mal aj dobré momenty, skúsený kormidelník Prešova si stále myslí svoje... "V príprave mal dosť priestoru presadiť sa, nedokázal to. Žiaľ, na Európu jeho umenie na rozohrávke nestačí. Aj proti Štartu urobil chyby. Iné je, keď je súper už rozobraný a iné to bude v nedeľu v Srbsku. Chýba mi u neho streľba, útočný tlak, nechodí do preskoku. Musí zmeniť aj psychiku a myslenie. Za najpravdepodobnejšiu alternatívu preto považujem postaviť na strednú spojku Pekára. Viac istôt už nemám, lebo ani Huňady naposledy na spomínanom poste veľmi nepresvedčil, " dodal na záver Trtík.
Michal Urban tvrdí, že práve na rozohrávke sa cíti ako ryba vo vode. Na rozdiel od krídla, na ktoré ho v poslednom čase Trtík stavia. "Nie som napríklad taký strelec ako Tumidalský, ale mám iné prednosti. Napríklad rýchle nohy. " Na margo nedeľňajšieho vystúpenia Ligy majstrov uviedol: "Je to síce mimoriadne dôležitý zápas, no už som nejaké absolvoval a kolená sa mi neroztrasú. Všetci sa naň pripravujeme už od začiatku týždňa a vo víťaznej nálade. Prehrať nechceme v žiadnom prípade a urobíme pre to všetko, " dodal M. Urban.

Po dueli v Belehrade bude hrať slovenský majster v D skupine Ligy majstrov ešte ďalšie dva - 16. novembra doma s Hamburgom, 22. novembra v Kodani.
 

Vyberte región